wksa
KAZALO
WKSA Duplek

VPIS V KARATE KLUB WKSA DUPLEK

Karate kid

Vpis novih karateistov v Karate klub WKSA Duplek ne glede na leta in predznanje poteka čez vso šolsko leto!!! Da. To pomeni, da se nam lahko pridružite kadarkoli med letom. Ali imate Vi ali Vaš otrok željo trenirati KARATE? Potem je sedaj prava priložnost... Stopite v stik z nami in si zagotovite mesto... wksaduplek@gmail.com

Zraven druženja, deljenja izkušenj, znanja in pomoči ter organiziranega treniranja, želimo ljudem približati karate kot obliko treniranja, ki ne zahteva, velikih odrekanj, saj je pomembna predvsem vztrajnost, hkrati pa tudi ni velikih nevarnosti, saj se učimo postopoma. K temu želimo pritegniti predvsem naše otroke, da svojo odvečno energijo sproščajo na naših treningih in pri tem vzljubijo to borilno veščino, s katero se lahko ukvarjaš vse življenje.

PRIDI IN POSKUSI, TER TRENIRAJ PRVI MESEC BREZPLAČNO!

Nekatere starše je strah, da bi otrok postal zaradi treninga karateja preveč agresiven. Agresivnost je najpogosteje posledica občutkov nemoči in strahu v socialnih situacijah, ki jih posameznik poskuša nadomestiti s povečano agresivnostjo. Raziskave s tega področja so pokazale, da s povečevanjem občutka notranje moči, ki je posledica pravilnega karate treninga, odpade glavni razlog za dokazovanje moči, kar ima za posledico manjšo agresivnost, do drugih. Mi ne učimo pretepačev, ampak karateke.

Karate klub WKSA Duplek in vpis

V karateju najdemo zabavo, filozofijo, etiko, psihologijo, religijo, rekreacijo, ima pa tudi medicinsko-terapevtski pomen. Je veščina, ki celostno razvija posameznika tako v fizičnem, kot v psihičnem smislu, kar še danes velja za enega največjih idealov. Med drugim tudi Karate ponuja psihofizično športno-borilno dejavnost, ki v veliki meri vpliva na posameznikov umski in telesni razvoj. Ob vztrajnosti in disciplini se z redno vadbo pridobi na ravnotežju, moči, hitrosti, koordinaciji, pravilnem dihanju in odzivnosti. Pomembna je seveda samokontrola in obvladovanje negativnih čustev - agresije.

POSTANI KARATEIST

 • 1
  Preprosto...Lahko pridete na naš trening Kdaj? ali nam pišete na email, oz. nas pokličete Kontakt.
 • 2
  Vsi novi člani bodo izpolnili pristopno izjavo oz. pisno soglasje, ki jo dobijo pri trenerju ali tukaj:

  pristopna-izjava

 • 3
  Vpisnine ni, obstajata pa dva načina plačila članarine. Mesečno in za celotno leto. Vse informacije dobite pri trenerju. Treningi so za začetnike prvi mesec brezplačni, nato je članarine glede na zadnji sklep občnega zbora ob rednem plačilu. Ta znesek zveste od trenrja. Tekmovalcem omogočamo treniranje 3X tedensko.

TRENIRAJ KARATE

Karate obi Vsi lahko začnete treniranje s trenirko, vendar se priporoča, da nekje po mesecu dni trenirko zamenja kimona (za mlajše je priporočena nekoliko večja in je lahko zarobljena). Kimona se lahko naroči tudi v klubu. Karate ima veliko prednost pred ostalimi športi, saj za treniranje ne potrebujemo veliko. Najpomembnejši je prostor ("DOJO"), ki je v zimskem času ogrevan. Za karateista je pa pomembno da ima željo in vztrajnost. A ju imaš tudi ti?
Karate demonstracija Za treniranje karateja se odločamo iz različnih vzrokov, zato so tudi pričakovanja različna: nekateri so se navdušili iz filmov, drugi si želijo dobre telesne in duševne kondicije, spet drugi iščejo družbo ali pa znanje samoobrambe. Aktualno je tudi potrjevanje na tekmovanjih, ki pa ne sme biti usmerjeno samo v tekmovanje in doseganje odličij, saj s tem izgubi veščina ves čar. Vsak karateist bo zase izbral najprimernejšo pot, da si pridobi znanje: nekaterim je bližje športna borba, nekateri imajo smisel za pravilno tehnično izvajanje, nekateri so hitri, drugi močni ali dobro razgibani. Glavno vlogo pri vsem pa imata vztrajnost in delo.
Držimo se pravil Karate zveze WKSA in praviloma se t.i. polaga pasove enkrat letno in le v primeru, da trener meni, da je kdo izjemoma lahko deležen še drugega polaganja v tekočem letu, lahko le-ta po potrditvi Shihana Ljuba Javorška, se udeleži dodatnega polaganja v tem letu. Vsi izpiti za pasove se praviloma vršijo na sedežu kluba v Dvorani Tabor v Mariboru. Sama hitrost napredovanja je v glavnem odvisna od vsakega posameznika,... vse začne pri rednem treniranju in zavzetosti na treningih. Trenirajo lahko vsi, ki nimajo tekmovalnih ambicij in želijo to borilno veščino vzljubit, da postane del njihovega življenja. Musashi samurai
Pravilno dihanje- nam pomaga pravilno odreagirati v stresnih situacijah. Z njim premagujemo tremo v šoli, raztresenost in vsakodnevne izzive. Otroci se naučijo kontrolirati svoje telesne gibe in jih usklajevati. Karate ima velik terapevtski učinek pri otrocih s slabšo koordinacijo. Ker pri vadbi karateja sodeluje celo telo, je telesni razvoj otrok skladen. Razvoj koncentracije- pri treningu je velik poudarek namenjen razvoju koncentracije, ki je eden od ključnih dejavnikov učinkovitega učenja. Delovne navade - Karate je za razliko od drugih športov nemogoče obvladati brez vztrajne in natančne vadbe. Sam talent ni dovolj. Otrok skozi napredovanje osvaja različne barve pasov in se uči odgovornosti za svoj napredek.
karate-do Odgovor je preprost. Ker treningi potekajo v sproščenem vzdušju, a po zakonitostih WKSA akademije. Svoj napredek lahko občutimo z vsakim treningom. Spoznamo lahko tudi veliko, veliko novih prijateljev. Z redno vadbo karateja dosežemo svoj notranji mir in obvladovanje v stresnih situacijah, ki pridejo prav pri reševanju vsakdanjih izzivov, ki nam jih ponuja življenje. Pridi tudi ti...
Izkušnje nas učijo, da pravilno držanje pesti in udarne površine "SEIKEN", dela prvi problem začetnikom. Tukaj so slike za pomoč:kako-narediti-pest karate pest